Obilazak i podjela božićnih paketa članovima Udruge OSI Požega, prosinac 2018.


U ovom vremenu darivanja i susreta s bližnjima, djelatnici Udruge posjećuju svoje drage članove te ih skromnim darovima i razgovorom istinski obraduju.
Osmijeh i radost na njihovim licima je njihov dar nama, a taj dar nema cijenu!

Potreba je doista puno i žao nam je što ne možemo obići i razveseliti više naših članova. 

   

 

Sastanak sa OA Marijom Vido


Dana: 17.12.2018.
U sklopu druge godine provedbe ESF-ovog projekta „Razvoj usluge osobne asistencije u Požeško – slavonskoj županiji“, održan je sastanak sa OA Marijom Vido koja je uposlena kao osobna asistentica korisniku Alenu Hlebecu iz Starog Brestovca.

Tom prilikom je osobna asistentica izvijestila voditelja i koordinatora projekta o načinu pružanja usluge osobne asistencije, o potrebama korisnika usluge osobne asistencije kao i o vlastitim iskustvima u svakodnevnom radu u proteklih godinu dana.

Udruga organizirala druženje svojih članova


Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske je povodom nadolazećeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, dana 28.11.2018. organizirala druženje svojih članova u restoranu „Krčma Zlatni lug“.
Druženju su nazočili predstavnici udruge Gluhih i nagluhih Požega, Udruga slijepih, Udruga Humanum Požega, predstavnici sponzora te gradonačelnik Grada Požege. Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske koja broji oko 600-tinjak članova brine za osobe s različitim vrstama invalidnosti a okupljaju djecu, mlade te starije i nemoćne osobe.
Povodom ove male, ali svečane prigode predsjednica Udruge, Jelosavka Jakovljević kaže: “Iskreno mi je drago da smo se okupili u ovako velikom broju. Raduje me što je s nama danas i naš gradonačelnik koji doista sa svojim suradnicima prati, skrbi i podupire rad ove naše udruge. Pozdravljam i naše podupiratelje koji svojim donacijama potpomažu kvalitetniji rad i napredak naše udruge, gospođu i gospodina Čabraju, gospođu i gospodina Matoš, kao i naše dugogodišnje suradnike. Iskreno hvala u ime svih nas osoba s invaliditetom, zaposlenika naše udruge što nam dajete vjetar u leđa.“
Udruga se može pohvaliti brojnim projektima koje provode, a onaj najznačajniji je pružanje osobne asistencije za 20-tak osoba s najtežim oblicima oštećenja.
S nekoliko riječi nazočnima se obratio gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić: „Naravno da mi imamo obvezu, ali uvijek je lako surađivati s ovako prekrasnim ljudima koji daju sebe za one potrebite. Lijepo vas je sve vidjeti, drago mi je da pazite jedni na druge, drago mi je da cijenite jedni druge, a mi smo za vas ovdje i vi ćete reći što i koliko trebate. Grad Požega uistinu je sretan što ima ovakve udruge i nadam se da ćemo se i dalje družiti. Gradska uprava vam je na raspolaganju da vam pomognemo da se uključite u sav gradski život jer imate pravo na to.“
Kako su osobe s invaliditetom često usamljene te ponekad marginalizirane, udruga želi osnažiti i osigurati inkluziju te jednakost, a ovakvim druženjima odmak od teške svakodnevice, dodala je predsjednica Jakovljević. 
Također se zahvaljujemo ostalim donatorima koji su svojom nesebičnom gestom potpomogli organizaciji druženja osoba s invaliditetom: vinariji Enjingi, slastičarnici Promenada, Zagrebačkoj pivovari, Otto Bock Adria d.o.o. - PJ Slavonski Brod te načelniku Općine Velika g. Vladi Bobanu.

 


 

Hrvatski zavod za zapošljvanje