Sastanak sa KOA Stjepanom Matijaševićem


Dana 17.6.2019.g.
Stjepan MatijaševićU sklopu prve godine provedbe ESF-ovog projekta „Usluga osobne asistencije – faza II“, održan je sastanak sa KOA Stjepanom Matijaševićem.
Tom prilikom su korisnik usluge osobne asistencije i majka izvijestili voditelja i koordinatora projekta o načinu korištenja usluge osobnog asistenta, o potrebama korisnika usluge osobne asistencije kao i o vlastitim iskustvima u svakodnevnom radu osobnog asistenta. Naglašavaju kako je Stjepanu usluga osobne asistencije prijeko potrebna veći broj sati te se nadaju da će projekt Usluge osobne asistencije ići i dalje.

Sastanak sa OA Irenom Očanček


Dana 16.5.2019.god.
U sklopu prve godine provedbe ESF-ovog projekta „Usluga osobne asistencije – faza II“, održan je sastanak sa OA Irenom Očanček koja je uposlena kao osobna asistentica korisniku Miroslavu Miculiniću iz Kosovca.
Tom prilikom je osobna asistentica izvijestila voditelja i koordinatora projekta o načinu pružanja usluge osobne asistencije, o potrebama korisnika usluge osobne asistencije kao i o vlastitim iskustvima u svakodnevnom radu.

PODJELA POKLON PAKETA ZA USKRŠNJE BLAGDANE


U ovom Velikom tjednu posjetili smo opet pojedine naše članove. 
Nastojimo uvijek obići druge, kako bi imali što bolju sliku i informaciju kako žive naši članovi.
Ovaj obilazak i susret s njima nam je, vjerujte, bio tako znakovit i simboličan. 
U ovom Tjednu Isusove muke i patnje, susreli smo se oči u oči s patnjom, teškim križem koji svakodnevno nose naši članovi. Preteška je to muka koju danomice proživljavaju ne samo naši dragi članovi nego i njihove obitelji.
Tko imalo poznaje Muku Kristovu može u životima ovih patnika čitati kako u traženju svojih osnovnih ljudskih prava nailaze na različite Herode i Pilate. Pretužno je doista slušati sve te apsurdne situacije na koje nailaze. No, dalje na njihovom križnom putu susrećemo njihove požrtvovne članove, njihove Veronike koji im dvadeset četiri sata dnevno brišu suze s umornih lica. U tijeku posjete susreli smo i predane i vrijedne osobne asistente, čiji posao se ne može platiti nikakvim novcima. Oni su njihovi Šimuna Cirenci, vjerni nositelji križa u najmučnijim postajama života.
Po povratku u Ured ostatak radnog vremena proveli smo u razmišljanju i šutnji, jer često nismo znali što bi pojedinima rekli. Nismo mogli pronaći nikakve riječi utjehe, poželjeli smo samo ih zagrliti i plakati zajedno s njima.
No ipak smo sretni što smo barem na pola sata odvratili im misli od svakodnevnih priča, razveselili skromnim poklonima i izmamili osmijeh na njihovim ispaćenim licima.
S Vjerom i Nadom kako nas u Vječnoj Domovini čeka Onaj koji će otrti svaku suzu s naših lica,
Želimo Vam svima Radostan Uskrs.
 

   

 

Hrvatski zavod za zapošljvanje