Sastanak sa OA Suzana Tafra

Datum: 22.01.2018.

Održan sastanak sa OA Suzanom Tafra koja je uposlena kao osobna asistentica korisnici Klaudiji Ocvirek iz Venja.

Tom prilikom je osobna asistentica izvijestila voditelja i koordinatora projekta o načinu pružanja usluge osobne asistencije i o svakodnevnim potrebama korisnice.

Godišnja skupština HSUTI

Godišnja skupština HSUTI održana je 12. prosinca s početkom u 10 sati u hotelu »I«.

Skupštinu je vodila predsjednica Jozefina  Kranjčec, a na istoj je prisustvovalo 33 delegata od 50 članica.

Na Godišnjoj Skupštini HSUTI-a sudjelovao je predsjednik Udruge OSI Požega Nikola Brekalo.

Osmi centar znanja - Capacity Building

U okviru 8. Centra znanja, 12.12.2017. u hotelu Westin održan je Drugi Capacity building na kojem su sudjelovali predstavnici nacionalnih saveza i udruga osoba s invaliditetom s područja cijele Republike Hrvatske. Glavna tema skupa je bila Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom, odnosno njena primjena i praćenje kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini. Moderatorica skupa bila je Marice Mirić, koordinatorice 8. Centra znanja.

Nakon prezentacija održane su dvije radionice i to radionica „Praćenje KPOSI na nacionalnoj razini, preporuke, strategija, nositelji“ te radionica „Praćenje KPOSI na lokalnoj razini, preporuke, strategija, nositelji“. Sudionici su formirali dvije skupine koje su dobile zadaću praćenja provođenja aktivnosti Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Na navedenom događaju sudjelovao je tajnik Udruge OSI Požega Tomislav Škoda.