Sastanak sa OA Julijom Šugić

Dana, 14.9.2020.
U sklopu druge godine provedbe ESF-ovog projekta „Usluga osobne asistencije – faza II“, održan je sastanak sa OA Julijom Šugić koja je uposlena kao zamjena za korištenje godišnjeg odmora osobnoj asistentici Karmeli Bišćan, koja je zaposlena kao osobna asistentica korisnici Moniki Hace iz Nove Gradiške.

Tom prilikom je osobna asistentica izvijestila voditelja i koordinatora projekta o načinu pružanja usluge osobne asistencije, o potrebama korisnice usluge osobne asistencije kao i o vlastitim iskustvima u svakodnevnom radu vezanim uz COVID-19.

JAVNI POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA KORIŠTENJE POTPORE I PODRŠKE OSOBAMA STARIJE ŽIVOTNE DOBI I OSOBAMA U NEPOVOLJNOM POLOŽAJU

UDRUGA OSI POŽEGA U SKLOPU PROJEKTA „ZAŽELI POSAO – ČINI DOBRO“, UP.02.1.1.13.0197, FINANCIRANOG OD STRANE EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA, OBJAVLJUJE JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA KORIŠTENJE POTPORE I PODRŠKE OSOBAMA STARIJE ŽIVOTNE DOBI I OSOBAMA U NEPOVOLJNOM POLOŽAJU. PRIJAVITI SE MOGU OSOBE KOJIMA JE POTREBNA POMOĆ DRUGE OSOBE U CILJU UNAPREĐENJA NJIHOVE SOCIJALNE UKLJUČENOSTI I KVALITETE ŽIVOTA.

USLUGA JE ZA KORISNIKE BESPLATNA

NA POZIV ZA ISKAZ INTERESA MOGU SE PRIJAVITI OSOBE KOJE ŽIVE NA PODRUČJU: GRADA POŽEGE, GRADA KUTJEVA, GRADA PLETERNICE (Vesela, Blacko, Viškovci, Srednje Selo i Kuzmica), OPĆINE VELIKA, OPĆINE KAPTOL, OPĆINE JAKŠIĆ (Cerovac, Eminovci, Granje, Radnovac, Rajsavac) i OPĆINE BRESTOVAC (Dolac, Jaguplije, Skenderovci, Vilić selo, Boričevci, Pavlovci),

Osobe od 65 godina ili starije

Osobe od 65 godina u nepovoljnom položaju (teško pokretna ili nepokretna)

Osobe koje žive u staračkom/samačkom kućanstvu

Osobe koje žive u zajedničkom kućanstvu, ali ukućani im ne mogu osigurati potrebnu skrb

Osobe koje ne ostvaruje pravo na uslugu potpore i podrške po nekoj drugoj osnovi

Opis poslova:

– dostava namirnica,

– pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika,

– održavanje čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika,

– pomoć u socijalnoj integraciji,

– pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava

pomagala i sl.),

– pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo,

– pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima

– i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba.

Zainteresirane osobe se mogu javiti na telefone: 034/313-946,

098-188-81-04, 099-273-14-93, 091/604-48-26 ili

doći osobno na adresu Stjepana Radića 16, Požega.

Sastanak sa OA Antonijom Grgurić

Antonija GrgurićDana, 10.8.2020

U sklopu druge godine provedbe ESF-ovog projekta „Usluga osobne asistencije – faza II“, održan je sastanak sa OA Antonijom Grgurić koja je uposlena kao osobna asistentica korisnici Kristini Markanjević iz Daranovaca.