Sudjelovanje na 17. Susretima osoba s tjelesnim invaliditetom Hrvatske


Dana 18.05.2018. godine Udruga OSI Požega je sudjelovala na 17. tradicionalnim susretima osoba s tjelesnim invaliditetom Hrvatske u Sisku. 
Događaju je prisustvovala predsjednica Udruge i sedam članova.
Iako članovi Udruge nisu ostvarili zavidne natjecateljske rezultate u pikadu, beli i visećoj kuglani druženje je prošlo u veselom ozračju uz živu glazbu, tombole i dobru hranu.
Veliko hvala i pohvale organizatorima događaja!

 

Otvorenje Regionalne podružnice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva


Otvorenje Regionalne podružnice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društvaOtvorenje Regionalne podružnice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društvaDana 17.05.2018. godine u Osijeku na adresi Ulica Hrvatske Republike 26, otvorena je Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. 
Otvorenju je prisustvovao tajnik Udruge OSI Požega Tomislav Škoda.

Otvorenje Regionalne podružnice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKTA


Udruga OSI Požega je dana 10.05.2018. godine sudjelovala u obilježavanju „Dana otvorenih vrata EU projekata“ gdje je učenicima 7. razreda Katoličke osnovne škole iz Požege, predvođenih razrednicom profesoricom Dunjom Šaro Vojvodić, predstavila svoj EU projekt.

 

Radi se o projektu: „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom u Požeško – slavonskoj županiji“, financiranog od strane Europskog socijalnog fonda (ESF), unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., gdje je posredničko tijelo prve razine (PT1) Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a posredničko tijelo druge razine (PT2) Hrvatski zavod za zapošljavanje – Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

 

Nakon uvodnih riječi predsjednice Udruge gđe. Jelosavke Jakovljević Projekt je predstavio voditelj i koordinator Tomislav Škoda.

Prisutne je upoznao sa vrijednošću Projekta koja iznosi 1.872.930,29 kn, trajanjem projekta kao i o korisnicima i osobnim asistentima, odnosno Projekt traje od 01.04.2017. do 01.04.2019. godine te je njime za 16 osoba s najtežim oblicima invaliditeta osigurano 16 osobnih asistenata.

 

Također, izlaganju je prisustvovao g. Marijan Dujmović, korisnik usluge osobne asistencije i njegova osobna asistentica gđa. Vesna Mijatović, tako da su učenici neposredno mogli čuti iskustva od korisnika i osobne asistentice.

Naglašeno je da je projekt osobnog asistenta hvale vrijedan način kako pomoći osobama s invaliditetom, kako uspješno spriječiti institucionalizaciju odnosno kako potaknuti osobe s invaliditetom na veći angažman u društvu.

 

Hrvatski zavod za zapošljvanje