Održana početna konferencija projekta "Usluga osobne asistencije - faza III" Udruge OSI Požega

Datum: 9.07.2021

Možete pročitati i na poveznici  POŽEŠKA KRONIKA

Sastanak sa OA Branislavkom Gašparović

Datum: 28.06.2021.

U sklopu provedbe ESF-ovog projekta „Usluga osobne asistencije – faza III“, održan je sastanak sa OA Branislavkom Gašparović koja je uposlena kao osobna asistentica korisniku Borislavu Podolskom iz Biškupaca

Tom prilikom je osobna asistentica izvijestila Predsjednicu Udruge Jelosavku Jakovljević o načinu pružanja usluge osobne asistencije, o potrebama korisnika usluge osobne asistencije kao i o vlastitim iskustvima u svakodnevnom radu.

„Druženjem i kreativnošću do uspjeha i zadovoljstva“

• Trogodišnji program udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga“ financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
  • Prva godina provedba programa započela je 1. lipnja 2020. i traje do 31. svibnja 2021
  • Iznos odobrenih sredstava za prvu godinu provedbe: 150.000,00 kn
  • Partner na projektu: Grad Požega
  • Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti  i kvalitete života osoba s invaliditetom, sprječavanje institucionalizacije te davanje podrške obiteljima kroz održavanje društveno – kreativnih radionica, kao i poboljšanje suradnje između samih udruga osoba s invaliditetom i jedinica lokalne samouprave
  • Korisnici ovog projekta, odnosno društveno kreativnih radionica su djeca, odrasle i starije osobe, njih 45 sveukupno
  • Jedna osoba je zaposlena kao Voditeljica društveno – kreativnih radionica te je zadužena za osmišljavanje plana i programa radionica (izrada rukotvorina, čestitki, igranje društvenih igara i sl.) kao i njihovu provedbu.