JAVNI POZIV NA ISKAZ INTERESA ZA KORIŠTENJE POTPORE I PODRŠKE OSOBAMA STARIJE ŽIVOTNE DOBI I OSOBAMA U NEPOVOLJNOM POLOŽAJU

UDRUGA OSI POŽEGA U SKLOPU PROJEKTA „ZAŽELI POSAO – ČINI DOBRO“, UP.02.1.1.13.0197, FINANCIRANOG OD STRANE EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA, OBJAVLJUJE JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA KORIŠTENJE POTPORE I PODRŠKE OSOBAMA STARIJE ŽIVOTNE DOBI I OSOBAMA U NEPOVOLJNOM POLOŽAJU. PRIJAVITI SE MOGU OSOBE KOJIMA JE POTREBNA POMOĆ DRUGE OSOBE U CILJU UNAPREĐENJA NJIHOVE SOCIJALNE UKLJUČENOSTI I KVALITETE ŽIVOTA.

USLUGA JE ZA KORISNIKE BESPLATNA

NA POZIV ZA ISKAZ INTERESA MOGU SE PRIJAVITI OSOBE KOJE ŽIVE NA PODRUČJU: GRADA POŽEGE, GRADA KUTJEVA, GRADA PLETERNICE (Vesela, Blacko, Viškovci, Srednje Selo i Kuzmica), OPĆINE VELIKA, OPĆINE KAPTOL, OPĆINE JAKŠIĆ (Cerovac, Eminovci, Granje, Radnovac, Rajsavac) i OPĆINE BRESTOVAC (Dolac, Jaguplije, Skenderovci, Vilić selo, Boričevci, Pavlovci),

Osobe od 65 godina ili starije

Osobe od 65 godina u nepovoljnom položaju (teško pokretna ili nepokretna)

Osobe koje žive u staračkom/samačkom kućanstvu

Osobe koje žive u zajedničkom kućanstvu, ali ukućani im ne mogu osigurati potrebnu skrb

Osobe koje ne ostvaruje pravo na uslugu potpore i podrške po nekoj drugoj osnovi

Opis poslova:

– dostava namirnica,

– pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika,

– održavanje čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika,

– pomoć u socijalnoj integraciji,

– pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava

pomagala i sl.),

– pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo,

– pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima

– i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba.

Zainteresirane osobe se mogu javiti na telefone: 034/313-946,

098-188-81-04, 099-273-14-93, 091/604-48-26 ili

doći osobno na adresu Stjepana Radića 16, Požega.

Sastanak sa OA Antonijom Grgurić

Antonija GrgurićDana, 10.8.2020

U sklopu druge godine provedbe ESF-ovog projekta „Usluga osobne asistencije – faza II“, održan je sastanak sa OA Antonijom Grgurić koja je uposlena kao osobna asistentica korisnici Kristini Markanjević iz Daranovaca.

Tom prilikom je osobna asistentica izvijestila voditelja i koordinatora projekta o načinu pružanja usluge osobne asistencije, o potrebama korisnice usluge osobne asistencije kao i o vlastitim iskustvima u svakodnevnom radu vezanim uz COVID-19.

Sastanak sa OA Antonijom Janjiš

Antonija JanjišDana, 14.7.2020

U sklopu druge godine provedbe ESF-ovog projekta „Usluga osobne asistencije – faza II“, održan je sastanak sa OA Antonijom Janjiš koja je uposlena kao osobna asistentica korisnici Jasmini Vuk iz Vidovaca.