Edukacija osobnih asistenata i korisnika usluge osobne asistencije 11.05.2021.

Dana 11.05.2021. održana je Edukacija osobnih asistenata i korisnika usluge osobne asistencije koji će biti uključeni u projekt „Usluga osobne asistencije – faza III“ UP.02.2.2.14.0118, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Edukacija je održana u suradnji sa SOIH-om, a predavač je bila gđa Marica Mirić dopredsjednica SOIH-a.

Edukacijom je obuhvaćeno 6 novih osobnih asistenata i 5 novih korisnika usluge osobne asistencije, te je praćena putem web aplikacije ZOOM.

„ Zaželi posao - Čini dobro “

• Ugovor o projektu u okviru programa Zaželi – faza II između Ministarstva rada i mirovinskog sustava –Upravljačko tijelo i HZZ – Posredničko tijelo razine 2, te Udruga OSI Požega  kao korisnika bespovratnih sredstva iz ESFa  potpisan je 04.rujna 2020.
  • Financiran iz ESF, unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
  • Projekt provodi UDRUGA OSI POŽEGA, odgovorna osoba je Jelosavka Jakovljević
  • Partneri na projektu su  HZZ Područni ured Požega i  Centar za socijalnu skrb.
  • Projekt traje 18 mjeseci, od rujna 2020 – ožujka 2022. godine
  • Vrijednost projekta iznosi 928.659,79 kn
  • Kroz ovaj projekt zaposleno  10 žena, od toga jedna osoba s invaliditetom,  koje rade na području grada Požege i  Pleternice te području općina Velika, Brestovac i  Kaptol.
  • Zaposlene žene predano i vrijedno pružaju podršku za 70 krajnjih korisnika koji se također nalaze u nepovoljnom položaju glede životnog standarda, socijalne isključenosti i opasnosti od institucionalizacije
  • Korisnici ovog projekta je i velik broj članova Udruge OSI Požega – osoba s invaliditetom kojima je ovakav vid podrške neprocjenjiv bez obzira je li to pomoć u kućanstvu ili socijalna integracija.

Sastanak s osobnim asistentima i korisnicima usluge osobne asistencije 01.04.2021.

Dana 01.04.2021. održan je uvodni sastanak s osobnim asistentima i korisnicima usluge osobne asistencije na početku provedbe još jednog projekta kojim se osiguravaju osobni asistenti za osobe s najtežom vrstom i stupnjem tjelesnog oštećenja te za osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjima. Radi se o projektu „Usluga osobne asistencije – faza III“ UP.02.2.2.14.0118, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Sastanak se održavao u nekoliko grupa zbog pridržavanja epidemioloških mjera.

Nakon uvodnih riječi predsjednice Udruge OSI Požega, gđe Jelosavke Jakovljević, voditelj i koordinator Projekta je upoznao prisutne sa sadržajem samog projekta, njegovim trajanjem, obvezama osobnih asistenata, kao i o pravima korisnika usluge osobne asistencije.