O Udruzi

[ A+ ] /[ A- ]

Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško – slavonske (Udruga OSI Požega)  okuplja civilne, tjelesne invalide s područja Grada Požege, Županije kao i sve druge zainteresirane osobe s područja cijele Republike Hrvatske, te joj je glavna svrha pomoći osobama s invaliditetom u ostvarivanju njihovih prava i poboljšanje cjelokupne kvalitete života osoba s invaliditetom, bez obzira na oblik invaliditeta, na spol i dob. Udruga okuplja djecu s poteškoćama u razvoju, mlade osobe s invaliditetom, odrasle te starije i nemoćne osobe. Osim redovnih članova- osoba s invaliditetom koje po toj osnovi ostvaruju svoja prava, Udruga okuplja sve veći broj i podupirućih članova, sugrađana koji rado sudjeluju u aktivnostima Udruge podupirući tako njen rad.

Udruga trenutačno broji 322 člana.

 

PRIZNANJA koje je Udruga ostvarila unazad nekoliko godina:

  • Povelja humanosti (2021. godine) koju je dodijelio GRAD POŽEGA za iznimnu upornost i dugogodišnji humanitarni rad, te nesebično zalaganje u pružanju pomoći osobama s invaliditetom
  • Priznanje Najčitatelj 2022 koju je dodijelila GRADSKA KNJIŽNICA  u kategoriji Najsuradnja s drugom ustanovom
  • Diploma za osvojeno 1. mjesto na 6. Natječaju za najljepše uređeni izlog i poslovni prostor u akciji “Uredimo svoju Požegu” za vrijeme Festivala Zlatne žice Slavonije. Natječaj su proveli TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA, UDRUGA POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE, a pod pokroviteljstvom TZ GRADA POŽEGA i GRADA POŽEGA.